A través d’una investigació qualitativa a diversos stakeholders i un procés d’observació dins l’hotel i co-creació amb el client, definim una estratègia de comunicació enfocada a canals digitals, tot ajudant-nos de la consergeria de l’hotel. Una solució creativa que està ideada amb un doble objectiu de divulgació, i alhora, que ens permet una constant actualització en els seus continguts, alineats als valors de la marca de l’hotel.

La paleta de colors de la web i les il·lustracions es nodreixen del manual corporatiu de la cadena hotelera. A més hi aportem un nou color neutre que ajuda a jerarquitzar i separar els blocs d’informació.

Repte

Quan vàrem rebre el brief per part del client, ens vam adonar que havíem de desenvolupar un projecte de comunicació que pogués créixer durant aquests 4 anys, tant en contingut com en peces de comunicació. L’hotel renovaria el seu disseny de l’espai en els pròxims 4 anys i el nostre repte era connectar la història de l’hotel amb la ciutat de Barcelona. L’edifici, situat al centre de Les Rambles i el barri del Raval, ens proporcionà la possibilitat de connectar-lo amb llocs d’interès per als visitants, els quals no són tan coneguts per aquest públic.

La intenció del website és crear un vincle entre Le Méridien i la ciutat, així com afavorir el nou disseny de les habitacions, el seu mobiliari i el valor afegit pel que fa al tipus de servei que incorpora novament l’hotel.

Procés

Per entendre les necessitats de l’usuari i les oportunitats de comunicació, realitzem una investigació d’usuaris i professionals de l’hotel (des de consergeria fins a la direcció), observant dins els seus espais principals de treball, els seus usos i els diferents recorreguts dels usuaris i els professionals. Juntament amb l’equip de Le Méridien Barcelona, vam treballar tota aquesta informació i vam detectar els insights que ens ajudarien posteriorment a configurar l’estratègia de comunicació: l’usuari amb el qual havíem de connectar és aquell que viatja, entre altres coses, per trobar racons amagats de la ciutat, sovint relacionats amb l’àmbit cultural i creatiu.

Havíem de connectar amb aquests mostrant-los els valors afegits de les noves habitacions i la seva connexió amb la ciutat i els seus veïns. I per últim, devíem aprofitar el projecte per oferir a l’equip de Le Méridien una eina de comunicació única amb la qual ells poguessin entregar i mostrar als seus hostes.

Per explicar de forma efectiva la reformulació, elaborem una petita experiència interactiva en la web, la qual convida a l’usuari a entrar en cadascun dels espais renovats, o en aquells que en breus seran intervinguts, per fer-los descobrir cadascun dels secrets que aporta la renovació. Un grid visual actua com a resum per a una consulta més ràpida.
La jerarquització i codificació dels blocs de text és un recurs visual per alleujar i dinamitzar el contingut, així com una ajuda per a l’usuari en el moment de focalitzar entre els diferents nivells d’informació que l’hotel desitjava comunicar.

Durant el procés, treballem amb l’estil visual de marca i connectem els ítems de les noves habitacions amb creatius locals. Elaborem il·lustracions, vídeos i iconografia per comunicar a l’usuari l’ambient elegant, funcional i de confort dels nous espais.

Connectem amb els usuaris a través del claim “The Unexpected Barcelona”, descobrint-los aquells racons especials de Barcelona, relacionats amb els valors de l’hotel: la gastronomia, la cultura i l’emplaçament del mateix hotel.

A través d’una web que connecta el valor afegit de les noves habitacions amb Barcelona, mostrem els barris més pròxims, guiats per personatges de la cultura i la creativitat de la ciutat, els quals ens mostren el seu dia a dia, recorrent aquells espais que més els hi agrada de cada barri.

El primer convidat, Alfonso de la Fuente, co-fundador de la marca Maians i dissenyador d’interiors, i qui és un bon coneixedor del barri del Raval des dels 80, -quan va començar a dissenyar locals al barri-, ens va portar per espais mítics com és La Confiteria i ens va mostrar peces ocultes d’art urbà dins el barri, com el grafiti en memòria de Miró, realitzat per l’artista SIXE, o la nova pizzeria dels germans venecians Colombo, el Frankie Gallo Cha Cha Cha.

Aquests passeigs pel barri van ser plasmats en format audiovisual, comissariats i reproduïts per Toormix, dirigits per Cristina Tomàs, i en col·laboració amb l’equip de comunicació de Le Méridien.

Conclusió

The Unexpected Barcelona és un espai en constant creixement que uneix la ciutat amb les peces de disseny úniques de les noves habitacions de l’Hotel Le Méridien i mostra als seus hostes, joies amagades dels barris de la ciutat, relacionats amb la gastronomia, la cultura i la mateixa ciutat de Barcelona.

theunexpected.barcelona

Què vam fer

  • Estratègia de marca
  • Identitat i comunicació
  • Experiència digital
  • Investigació
  • Direcció d’art i creativa
  • Disseny web
  • Comissariat
  • Conceptualizació i producció audiovisual